Bel: +31 (0) 30 22 70 410

Message Identifier

“Welke boodschapskenmerken (e.g., een celebrity, een dier, een kleur) versterken mijn gewenste merkidentiteit?”

Welke Celebrity weerspiegelt uw merkidentiteit? Welk achtergronddeuntje van uw commercial stemt de kijker het vrolijkst? Welke kleur is optimaal voor uw print-ad?

De Message Identifier schrapt het giswerk uit branding en marketing. Het helpt u van tevoren te voorspellen welke invulling van boodschapskenmerken het meest effectief zal bijdragen aan uw merkidentiteit-, evaluatie en sales. Zelfs de kleinste details in een reclameboodschap laten hun sporen na in merkwaarde door een onbewust conditioneringsproces (De Houwer, 2008).

Schaal

Klein

Doel

Nieuwe kansen

Gebied

Advertising. Sponsorships

message identifier

 

Onderzoeksopzet

De Message Identifier wijst, voorafgaand aan een marketingcampagne, aan welke invulling kansrijk is. Van Apple’s andersdenkenden tot Page’s puppy: ze bespelen associatief de juiste snaar door reeds bestaande associaties te koppelen aan hun merk. Wanneer de scan in deze vroege fase wordt ingezet, vindt er samen met de opdrachtgever een explorerende brainstorm plaats om te bepalen welke boodschapskenmerken het onderzoeken waard zijn met het oog op de gewenste merkidentiteit.

Daarnaast kan het onderzoek in latere fases ad hoc worden ingezet bij de concrete campagne-invulling. Het betreft dan de meer gedetailleerde aspecten als acteurs, muziek, kleuren, teksten en secundaire stimuli.

message identifier voorbeelden

 

What's next?

U ontvangt een helder rapport waarin elke onderzochte variant van uw boodschap is voorzien van een fit-score met uw merk en/of een globale evaluatie op een positief-negatief schaal, beiden binnen een range van -200 tot 200.

De resultaten leveren niet een eendimensionaal ‘wel-niet’ antwoord op, maar een mate van geschiktheid voor uw branding-doeleinden. Dit maakt een vergelijking tussen de impact van verschillende boodschapselementen mogelijk.

 

Laten we Praten

We blijven versteld staan van de diepgang en mogelijkheden die impliciet marketingonderzoek met zich meebrengt. Het is werkelijk grensverleggend.

Als u geïnteresseerd bent, lijkt het ons waardevol samen te verkennen hoe uw merk er gebruik van kan maken.

NEEM CONTACT OP

Onze diensten

Brand Analysis

"Hoe scoort ons merk op een specifieke associatie?"

Brand Tracking

"Hoe ontwikkelt ons merk zich over tijd?"

Campaign Analysis

"Hoe effectief is onze campagne geweest in het versterken van de gewenste merkidentiteit?"

Message Identifier

"Welke boodschapskenmerken versterken de gewenste merkidentiteit?"

Packaging Identifier

"Welk product- of verpakkingsdesign draagt het meest bij aan merkidentiteit, herkenbaarheid en verkoop?"

 

Brand Extension Analysis

"In hoeverre past dit nieuwe product binnen ons merk?"

Positioning Identifier

"Welke positioneringen zijn nog vrij in het brein van de doelgroep?"