Bel: +31 (0) 30 22 70 410

Brand Tracking

“Hoe ontwikkelt ons merk zich over tijd?”

Een sterke merkidentiteit is het resultaat van langdurige imagoboetsering, waarbij elk detail met nietsontziende consistentie dezelfde associaties oproept. Eenmaal opgebouwd, is een merkidentiteit tamelijk resistent tegen verandering. Toch kan zelfs de sterkste merkidentiteit vroeg of laat omzwenken. Soms geleidelijk. Soms zeer abrupt.

Brand Tracking brengt elk kwartaal (of een ander interval) opnieuw uw merk in kaart. Zo beschikt u over een voortdurend inzicht in de richting waarin uw merkidentiteit zich ontwikkeld.

Schaal

Medium

Doel

Evaluatie

Gebied

Branding

brand tracking

Onderzoeksopzet

Eerst stellen we vast welke associaties het merk op dit moment definiëren. Hierbij beroepen we ons op de merkstrategie van de opdrachtgever, eventueel aangevuld met verkennende onderzoeksmethoden zoals vrije associatie en gestructureerde interviews.

Vervolgens stellen we een identiteitsprofiel op bestaande uit de meest kenmerkende associaties, welke met een eenpolige impliciete onderzoeksmethode verder zal worden gevalideerd.

Deze associatietest wordt periodiek herhaald. In de basis volgen we de optimale intervalperiode van 3 maanden tussen elk onderzoek.

impliciete merk associaties

 

What's next?

Brand Tracking resultaten worden ingezet om de inzet van huidige brandingactiviteiten te spiegelen met ontwikkelingen in merkidentiteit. Daarnaast waarschuwt de analyse vroegtijdig voor ongewenste koersen in merkassociatie en helpt daarmee bij het ontwikkelen van nieuwe campagnes.

Na elke onderzoeksperiode beschouwen we de resuktaten in het licht van voorafgaande rondes, campagneactiviteiten en externe gebeurtenissen. Desgewenst brengen we advies uit over de implicaties voor marketing en reclame.

 

Laten we Praten

We blijven versteld staan van de diepgang en mogelijkheden die impliciet marketingonderzoek met zich meebrengt. Het is werkelijk grensverleggend.

Als u geïnteresseerd bent, lijkt het ons waardevol samen te verkennen hoe uw merk er gebruik van kan maken.

NEEM CONTACT OP

Onze diensten

Brand Analysis

"Hoe scoort ons merk op een specifieke associatie?"

Brand Tracking

"Hoe ontwikkelt ons merk zich over tijd?"

Campaign Analysis

"Hoe effectief is onze campagne geweest in het versterken van de gewenste merkidentiteit?"

Message Identifier

"Welke boodschapskenmerken versterken de gewenste merkidentiteit?"

Packaging Identifier

"Welk product- of verpakkingsdesign draagt het meest bij aan merkidentiteit, herkenbaarheid en verkoop?"

 

Brand Extension Analysis

"In hoeverre past dit nieuwe product binnen ons merk?"

Positioning Identifier

"Welke positioneringen zijn nog vrij in het brein van de doelgroep?"